کتاب در مکتب مصطفی
الگوی تربیت نیروی انسانی در تشکل های مردمی

کتاب «در مکتب مصطفی: الگوی تربیت نیروی انسانی در تشکل‌های مردمی» جستاری علمی-پژوهشی درباره سیره تربیتی شهید مدافع حرم، مصطفی صدرزاده، به عنوان الگوی تربیت نیروی انسانی در تشکل‌های مردمی است که توسط انتشارات راه‌یار منتشر شده است. مصاحبه‌های این کتاب توسط محمدمهدی رحیمی و تحقیق و تألیف آن توسط جمال یزدانی صورت گرفته است.
در مقدمه این کتاب آمده است: «مسجد در مکتب روح الله همیشه در این ۴ دهه منشأ اتفاقات بزرگ بوده است. حالا سربازان روح‌الله در مساجد خود صاحب مکتب شده‌اند. هر کدامشان نیازهای به روز انقلاب و نظام را می‌شناسند و پاسخی درخور و فعال ارائه می‌کنند. کارهای روی زمین مانده نظام را به دوش می‌گیرند و گمنامانه و در غربت، نهضت خمینی را به پیش می‌برند. نمونه آخرینش مکتب مصطفی صدرزاده در مسجدامیرالمومنین(ع) است. مکتب مصطفی در مسجدش، نمونه کوچکی از مکتب حضرت مصطفی(ص) در مسجدالنبی است. مصطفی زندگی‌اش وقف مسجد و کار با مردم بود. از کار عملی تا کار امنیتی در محله‌اش و در آخر تربیت و اعزام نیرو برای مبارزه با لشکر اسلام آمریکایی. در این مسیر، خود جلودار و در خط مقدم است. مکتب مصطفی در میانه میدان تقابل جبهه حق و باطل است نه صرفاً در داخل مرزها که اکنون در پشت مرزهای اسرائیل -نماد جهان مستکبرین در قرن معاصر- هماورد می‌طلبد. مکتب مصطفی(ص) زنده و پویا به پیش می‌رود تا پرچم «لا اله الا الله» بر قلل رفیع کرامت و بزرگواری به اهتزاز درآید.»
نویسنده در بخش نخست، زمینه‌های خانوادگی و اجتماعی شهید صدرزاده را بررسی کرده و در بخش دوم به معرفی شاخصه‌های مربی‌گری وی پرداخته و در فصل آخر نیز فرایند جذب، تثبیت و رشد نیروهای انقلابی را مطرح کرده است.
نویسنده در بیان مسئله و رویکرد این کتاب به مطالعات حوزه تربیت در پیش‌گفتار اشاره می‌کند: «علاوه بر توجه به رویکرد نظری در حوزه تربیت باید به رویکرد تربیت تجربی‌ای که در بستر انقلاب اسلامی رخ داده است، توجه کرد. در چهار دهه جمهوری اسلامی، تجارب متعددی در حوزه تربیت رسمی و غیررسمی رخ داده است. تاریخ شفاهی ارکان تربیت، تجربه‌نگاری آن‌ها و نسبت‌سنجی میان جریان‌های تربیتی با نظریه تربیتی انقلاب اسلامی یکی از مهم‌ترین پژوهش‌هایی است که باید به صورت جامع صورت بگیرد. گرچه در این سال‌ها تاریخ شفاهی فعالیت‌های تربیتی در دهه شصت صورت گرفته است اما این مواد خام به ادبیات دانشگاهی وارد نشده است تا مبنای تولید خروجی‌هایی علمی در حوزه تربیت اسلامی قرار بگیرند. تجربیات انباشته مربیان، به‌خصوص بعد از انقلاب اسلامی می‌تواند منبعی معرفتی برای تدوین نظریه تربیت انقلاب اسلامی قرار بگیرد.»
گفتنی است مصطفی صدرزاده متولد ۱۳۶۵ است و از سن ۱۳ سالگی در پایگاه بسیج مسئولیت و فعالیت‌های مختلف در کار تربیتی داشته است. شهیدصدرزاده، آبان سال ۹۴ در حلب سوریه به دست گروه‌های تروریستی تکفیری به شهادت رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code